Aantal woninginbraken gestegen ten opzichte van vorig jaar

Het aantal woninginbraken in de eerste drie maanden van 2012 in de regio IJsselland is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Regiobreed werden er in het eerste kwartaal van dit jaar 639 aangiftes van woninginbraak opgenomen. In 2011 waren dit er nog 465.

Woninginbrakenteams
Het aantal woninginbraken loopt op ondanks de intensivering van de aanpak van woninginbraken. In november 2011 zijn in de regio twee woninginbrakenteams gestart die zich specifiek richten op de opsporing van daders van woninginbraken. Deze teams hebben inmiddels de nodige resultaten geboekt.

Hang- en sluitwerk
Voorkom ook dat uw last heeft van inbrekers of insluipers door goed hang en sluitwerk te hebben. "Het is bewezen dat de kans op inbraak met 70% afneemt als je hang- en sluitwerk op orde hebt". Zorg altijd dat deur op slot zit. Inbrekers lopen soms uren door wijken en voelen aan deuren. Als die van jou open is ben je een makkelijk prooi.

1-2-3 inbraakcheck
Op 123inbraakcheck.nl kunt u controleren welke maatregelen u kunt nemen om uw huis zo optimaal mogelijk te beschermen. Voor iedere deur en ieder raam wordt aangegeven welke aanpassingen gemaakt kunnen worden. Door de landelijke dekking van verkooppunten en preventie- en montagespecialisten kunnen de punten uit de 123inbraakcheck snel verwerkt worden.

Kijk daarom snel op de 1-2-3 Inbraakcheck en controleer of uw huis veilig is!

Bron; Politie.nl, 13 april 2012