Een inbraakvrije meivakantie

Een inbraakvrije meivakantie
De meivakantie staat voor de deur. De temperatuur stijgt, open ramen en deuren zorgen voor verkoeling. Een inbreker ziet zijn kans, als een dief in de nacht sluipt hij binnen en slaat toe. Gelukkig kunt u zelf veel doen om inbraak te voorkomen.

Een inbreker heeft maar dertig seconden nodig om binnen te komen. Doet hij er langer over, dan loopt hij het risico om gesnapt te worden en zoekt hij vaak een andere locatie. Veilig wonen is dan ook vooral een kwestie van bewust wonen. Een goed slot op een deur helpt niet, als u een raam open laat staan.

Gaatjesboormethode
Een veel gebruikte methode om woningen binnen te komen is het gaatjesboren. Bij deze methode boort de inbreker een gat in een (raam)kozijn. Daarna kan hij via het gat met bijvoorbeeld een ijzerdraadje de hendel van het raam openmaken of sleutels ronddraaien in het deurslot. Vaak gebruikt de inbreker hierbij een zeer stil handboortje, waardoor hij vrijwel geruisloos binnen kan komen.
 
Voorkomen, beter dan genezen
Om te voorkomen dat inbrekers op deze manier bij u thuis kunnen inbreken, kunt u het volgende doen:
  • Zorg dat ramen en deuren zijn voorzien van sloten die u met een sleutel af kunt sluiten.
  • Draai ramen en deuren op slot en berg de sleutels op. Op deze manier voorkomt u dat 'gaatjesboorders' via het geboorde gat een raam of deur kunnen openmaken.
Veilig op vakantie
Met een zorgeloos gevoel naar bed en met een gerust hart op vakantie? Het is een prettige gedachte dat uw waardevolle zaken veilig opgeborgen zijn en uw huis goed beveiligd is.

Zonder de juiste voorzieningen kan een inbreker al binnen 30 seconden in uw huis staan. Onderzoek heeft uitgewezen dat diezelfde inbreker zijn inbraakpoging staakt na 3 minuten. SKG** gecertificeerde sloten zijn getest op 5 minuten inbraakwerendheid. Met de juiste sloten kan veel leed voorkomen worden.

Op 123inbraakcheck.nl kunt u controleren welke maatregelen u kunt nemen om uw huis zo optimaal mogelijk te beschermen. Voor iedere deur en ieder raam wordt aangegeven welke aanpassingen gemaakt kunnen worden. Door de landelijke dekking van verkooppunten en preventie- en montagespecialisten kunnen de punten uit de 123inbraakcheck snel verwerkt worden.

Kijk daarom snel op de 1-2-3 Inbraakcheck en controleer of uw huis veilig is!