Over Nauta BV

Op 23 september 1963 startte Sijne Nauta als zelfstandig ondernemer zijn handelsactiviteiten vanuit Gouda. Zijn klanten waren sleutelspecialisten, de Doe Het Zelf Branche (Dhz-) ijzerwaren- en gereedschapszaken.

“Je hebt echt geen idee waar je aan begint, ik kon niet bevroeden hoe het avontuur zou aflopen. Het eerste magazijn was de kofferbak van de auto, die werd ’s morgens geladen en moest ’s avonds weer leeg zijn. Simpelweg alles verkopen wat je had.”

De huidige organisatie maakt duidelijk welke ontwikkeling het bedrijf sindsdien heeft doorgemaakt. Groei van het aantal klanten, leveranciers, het assortiment, omzet, personeelsleden en een aantal verhuizingen naar een steeds ruimere behuizing kenmerken het verleden van het familiebedrijf Nauta.
 
Sinds 1993 is bewust gekozen voor een divisiestructuur, waar binnen de commerciële activiteiten verdeeld zijn over twee verschillende divisies die zelfstandig, vanuit het gezamenlijke bedrijfspand in Barneveld, opereren onder de namen Nauta BV (groothandel in sleutels, sleutelhangers, sleutelmachines, hang- en sluitwerk en kluizen) en Nauta Security Storage BV (brand- en inbraakwerende kluizen en datasafes).
 
In 1997 is de algemene leiding door oprichter en directeur Sijne Nauta overgedragen aan zijn zoon Wybe Jan Nauta:
 
"Veiligheid is een breed vakgebied, waar specialistische kennis een must is. Wanneer het gaat over safes en hang- en sluitwerk, dan voelen wij ons thuis!" .
 
Mede dankzij de inzet van haar medewerkers, de trouwe klantenkring en vele goede leveranciers heeft Nauta zich ontwikkeld tot een gezonde onderneming met unieke product-marktcombinaties, zowel nationaal als internationaal. Kwaliteit, service en betrouwbaarheid staan daarbij al meer dan 50 jaar hoog in het vaandel.
 
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de Nauta Group website.