Helft criminaliteit is diefstal of inbraak

Uit een nieuw onderzoeksrapport van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat de politie in 2011 liefst 1,19 miljoen misdrijven registreerde. Dit is vergelijkbaar met het aantal in 2010.
 
In liefst 56 procent van de gevallen had de criminaliteit te maken met diefstal of inbraak. De diefstallen en inbraken top-5 bestaat uit:
 
 
 
Opvallend is dat niet alleen winkeldiefstal is toegenomen, met drie procent, maar dat de groei van de geregistreerde woninginbraken met maar liefst acht procent is toegenomen. 
 
Met bijna 5.400 geregistreerde inbraken is Amsterdam koploper op het gebied van inbraken en diefstallen uit woningen. In totaal zijn er 15 gemeenten in Nederland waar in 2011 meer dan duizend inbraken zijn geregistreerd:
 
Bron: Centraal Bureau voor Statistiek (CBS), 26 juli 2012
 
Hang- en sluitwerk
Voorkom ook dat uw last heeft van inbrekers of insluipers door goed hang en sluitwerk te hebben. "Het is bewezen dat de kans op inbraak met 70% afneemt als je hang- en sluitwerk op orde hebt". Zorg altijd dat deur op slot zit. Inbrekers lopen soms uren door wijken en voelen aan deuren. Als die van jou open is ben je een makkelijk prooi.

1-2-3 inbraakcheck
Op 123inbraakcheck.nl kunt u controleren welke maatregelen u kunt nemen om uw huis zo optimaal mogelijk te beschermen. Voor iedere deur en ieder raam wordt aangegeven welke aanpassingen gemaakt kunnen worden. Door de landelijke dekking van verkooppunten en preventie- en montagespecialisten kunnen de punten uit de 123inbraakcheck snel verwerkt worden.

Kijk daarom snel op de 1-2-3 Inbraakcheck en controleer of uw huis veilig is!