Honeywell koolmonoxidemelders wel veilig volgens NVWA

Bijna de helft van alle in Nederland verkochte koolmonoxidemelders voldoen niet aan de veiligheidseisen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De Honeywell koolmonoxidemelders uit ons assortiment zijn uiteraard getest en gecertificeerd op basis van de Europese norm NEN-EN 50291. Deze zijn dan ook veilig en hebben geen veiligheidsrisico’s.

De NVWA heeft een lijst met producten op haar website geplaatst. Consumenten kunnen daarop zien of hun melder veilig is of is teruggeroepen. Zo geven 8 van de 29 onderzochte melders geen alarm als er sprake is van koolmonoxide en 6 melders geven geen storingssignaal als de melder kapot is. Uit het onderzoek is gebleken dat de Europees gecertificeerde Honeywell koolmonoxidemelders uit ons assortiment geen veiligheidsrisico’s hebben. De NVWA heeft de melders onderzocht op een juiste werking en beoordeelde de instructies, opschriften en gebruiksaanwijzing op de gestelde eisen. 

Risico’s
Aanleiding voor het onderzoek waren berichten van consumenten over haperende koolmonoxidemelders en een eerder Europees onderzoek. Het gevaar van koolmonoxidevergiftiging bij niet goed werkende CO-melders is groot. De symptomen - hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid - worden vaak niet (op tijd) herkend; daardoor is het vaak te laat om in te grijpen. Als mensen langere tijd of aan zeer hoge concentraties koolmonoxide zijn blootgesteld, treedt bewusteloosheid op; het ontstane zuurstofgebrek in de hersenen kan de dood tot gevolg hebben.

Klik hier om naar ons assortiment koolmonoxidemelders te gaan. 

BRON: NVWA