Meerderheid verzekeraars beloont inbraakpreventie

Ruim de helft van verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden, beloont verzekerden die hun woning goed beveiligen. Uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum onder 34 verzekeraars blijkt dat 58,8% van de verzekeraars een korting geeft bij een goede beveiliging van een woning. Het gemiddelde kortingspercentage is 13,3%.

Veiligheidscertificaten
Om in aanmerking te komen voor korting op de inboedelverzekering, moet men de woning zodanig aanpassen zodat deze voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en/of het BORG-certificaat. De voorwaarden voor beide certificeringen verschillen onderling. Het is dus mogelijk dat verzekeraars verschillende beveiligingseisen stellen aan de woning.

Kortingen op inboedelverzekeringen lopen bij verzekeraars uiteen van 5 tot 20%. De meeste verzekeraars bieden een korting van 10 of 15% wanneer de nodige veiligheidscertificaten zijn behaald.

Preventieadviseur Politiekeurmerk Veilig Wonen
Erkende PKVW-bedrijven kunnen bewoners advies geven om hun woning met de juiste beveiligingsproducten veiliger te maken en mogen uiteindelijk een certificaat 'veilige woning' uitgeven. Wilt u ook een erkend PKVW-bedrijf worden? Onze specialist Gert-Jan van de Kuilen van Alert Veiligheidsadvies & Trainingen is als vakdocent verbonden aan studiecentrum Minerva en geeft regelmatig trainingen bij Nauta. Meer informatie over deze trainingen en startdata vindt u hier