Vluchtwegoplossingen

Het is belangrijk dat mensen gebouwen snel en veilig kunnen verlaten in geval van nood. Om panieksituaties te voorkomen, moet u kunnen vertrouwen op veilige, betrouwbare producten die tegelijkertijd eenvoudig te bedienen zijn.
 
De buitendeur dient altijd via eenvoudige wijze via de buitenkant te openen zijn. Maar de buitendeur dient ook zodanig beveiligd te zijn dat ongewenste personen niet naar binnen kunnen.
 
Om het 'veilig vluchten' te waarborgen zijn er een aantal Europese normen waaraan producten in de categorie vluchtwegoplossingen moeten voldoen. Sinds april 2003 worden de Europese normen EN-179 en EN -1125 gehanteerd. Feitelijk gezien zijn dit in Nederland de belangrijkste normen waar nood- en paniekuitgangen aan moeten voldoen.
 
De basis van een betrouwbare en veilige anti-paniekvoorziening bestaat uit een (elektro)mechanisch meerpuntsslot of een insteekslot. Allen uitgevoerd met een paniekfunctie aan de binnenzijde. Deze anti-panieksloten zijn te combineren met duwbalken, paniekbalken of ons aluminium of RVS deurbeslag.
 
Asssortiment vluchtwegoplossingen
We hebben een breed assortiment duw- en paniekbalken en anti-panieksloten in het assortiment van gerenommeerde merken als S2, CISA, Nemef en Lips. De anti-paniekbalken en -sloten voldoen uiteraard aan de geldende Europese en Nederlandse normen.
 
Nieuw bij Nauta: S2 anti-paniekslot PSU943 QE
Het nieuwe S2 insteekslot PSU943 QE met paniekfunctie is speciaal ontwikkeld om enkele deuren vluchtveilig te maken in combinatie met paniekopeners of deurbeslag.
  • voldoet aan NEN-EN 12209 / DIN 18251 Klasse 3
  • geschikt voor enkele deur
  • paniekfunctie aan de binnenzijde (krukbediening)
  • mechanische ontgrendeling aan de buitenzijde (sleutelbediening)
  • zelfsluitende vergrendeling op één punt
Ook nieuw bij Nauta: CISA FAST
De laatste toevoeging in ons anti-paniek assortiment is CISA FAST, de nieuwe lijn opbouw paniekopeners. CISA staat bekend om het ontwerpen van verschillende slimme veiligheidssystemen waarbij veiligheid en gebruiksgemak naadloos in elkaar overlopen.
 
Het unieke aan de nieuwe CISA FAST paniekopeners is dat deze zeer snel te monteren is. De montagetijd wordt met liefst 50% verkort door het gebruik van kabels. De verticale afdekkappen zijn klikbaar en hoeven niet meer geboord te worden. De paniekopeners van CISA voldoen aan alle gestelde normen op het gebied van veiligheid bij vluchtwegen en zijn daarnaast CE-goedgekeurd.
 
Meer informatie 
Een compleet overzicht van onze vluchtwegoplossingen vindt u in onze webwinkel. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met onze binnendienst of uw Nauta-vertegenwoordiger.