Woninginbraken afgelopen jaar opnieuw 10 procent gedaald

Tijdens de afsluiting van de Nationale Inbraak Preventieweken bij Hornbach in Ypenburg is bekend gemaakt dat het aantal woninginbraken in het afgelopen jaar opnieuw is afgenomen. Tijdens de Nationale Inbraak Preventieweken werken overheid en het bedrijfsleven samen om woningbezitters bewuster te maken van de risico's op woninginbraak.
 
In de eerste elf maanden van 2017 vonden 10 procent minder woninginbraken plaats ten opzichte van dezelfde periode in 2016. De daling heeft zich in de afgelopen jaren doorgezet. Waar in 2012 nog in circa 92.000 woningen werd ingebroken, lijkt dat aantal dit jaar zelfs onder de 50.000 te blijven. "Een geweldig resultaat, mede dankzij de mooie samenwerking tussen overheid en bedrijven", aldus minister Sander Dekker (Justitie en Veiligheid).
 
Inbraakpreventie
Het nemen van maatregelen, zoals het vernieuwen van sloten of goede buitenverlichting spelen een belangrijke rol in de preventie. "We zien dat preventie echt werkt, maar we zijn er nog niet", vindt Dekker. Zo is het volgens de minister nog steeds van belang dat mensen gestimuleerd worden om hun woning goed te beveiligen. Daarnaast wordt komend jaar extra ingezet op nieuwe initiatieven op het gebied van buurtpreventie. "We kunnen elkaar enorm helpen door mooie initiatieven als WhatsApp groepen en Facebookgroepen te stimuleren".