Vara consumenten programma Kassa test kluisjes

Kassa heeft vijf verschillende niet brand- en braakgecertificeerde kluizen getest.
 
Uit deze test bleek dat niet gekeurde kluizen ( zonder waarde indicatie) eenvoudig te openen waren en dus geen bescherming bieden tegen inbraak en of brand.
Op www.123kluizencheck.nl vindt u wel de juiste gekeurde kluis!

Een overzicht:

A:  Protector Electronic Dial
Verkrijbaar bij: De Sleutelspecialist.
Kassa betaalde: € 108,-

B: Elektronische kluis van Home Safe
Verkrijgbaar bij: Praxis.
Kassa betaalde: € 59,95

C:  Guard M80E
Verkrijgbaar bij: Karwei
Kassa betaalde: € 49,-

D:  Dura Lock S23EL
Verkrijgbaar bij: Karwei
Kassa betaalde: € 49,95

E:  Electronic Digital Safe
Verkrijgbaar bij: Kijkshop
Kassa betaalde: € 39,99

F:  Dura Lock FS30MD
Verkrijgbaar bij: Gamma
Kassa betaalde: € 99,-
 

Uit de test is gebleken dat kluizen die niet gecertificeerd zijn voor brand en braak, ook werkelijk geen enkele bescherming bieden. Alle vijf de kluizen zijn gemakkelijke te openen, dan wel op ingenieuze wijze, dan wel met een schroevendraaier. Daarnaast bleken de kluizen niet bestand tegen brand. Alle vijf de kluizen hebben gedurende vijf minuten in brand gestaan, iets wat niet ten goede kwam van de inhoud van de kluizen; alles binnenin de kluizen is verbrand. Ter vergelijking heeft Kassa ook een brandwerende kluis getest, bij deze kluis is de inhoud wel volledig in tact gebleven.

Kluizenexpert Paul Crouwel is van mening dat wanneer je een goede kluis in handen wilt hebben, je al gauw wat meer geld zult moeten betalen. Wil je een kluis die slechts bestand is tegen brand, koop dan een kluis die alléén brandgecertificeerd is. Hiervoor betaal je zo’n 100 euro. Wil je een kluis die slechts bestand is tegen braak, koop dan een kluis die alléén braakgecertificeerd is. Hiervoor betaal je zo’n 200 á 300 euro. Kluizen die bescherming bieden tegen zowel brand als braak komen al gauw op een bedrag van 1000 euro.